Vilken låneförmedlare ska man välja?

Lån | jun, 27th, 2019

Om du är på jakt efter att sänka dina kostnader kan det vara en god idé att samla dina lån. Att samla lån betyder att du löser dina mindre lån och krediter med ett nytt större lån. Ett sådant lån hittar du enklast hos en låneförmedlare.

En låneförmedlare hjälper dig att hitta den lägsta räntan just för dig bland många olika långivare på bara några timmar. Oftast kan du ha pengarna på kontot redan inom 2 – 3 arbetsdagar om allt går som det ska.

Några välkända låneförmedlare idag är Lendo, Advisa och Zmarta - du har säkert hört talas om dem någon gång. Men vad är det egentligen som skiljer dem åt och vem ska man välja? Det ska vi försöka reda ut i detta inlägg.

Lendo – känd från TV

Lendo är en känd aktör på lånemarknaden och du har säkerligen sett eller hört någon av deras reklamer. Hos denna låneförmedlare kan du numera jämföra blancolån upp till 600 000 kronor (tidigare kunde man bara jämföra 350 000 kronor). Löptiden för lånen ligger mellan 1 – 15 år och deras lägsta ränta ligger på 2,95 procent.

Hos Lendo kan du jämföra lån ifrån så mycket som 30 olika långivare. Några av dessa är Collector Bank, Marginalen Bank, Santander, Svea Ekonomi och Wasa Kredit. Även du med betalningsanmärkningar är välkommen att ansöka, dock får du inte låna mer än 150 000 kronor.

Varför välja Lendo?

Lendo beskriver sig själva som ”Sveriges största jämförelsetjänst för lån”, vilket de förmodligen också är. Den verksamhet som de bedriver är väletablerad, säker och kundrecensionerna är på topp.

Ett stort plus är att Lendo accepterar kunder med anmärkningar och erbjuder lån upp till 600 000 kronor med en lägsta-ränta från 2,95 procent.

Advisa – Jämför flest långivare

Advisa kanske inte är den mest kända låneförmedlaren i folkmun, men detta är en aktör som sedan länge är etablerad på den svenska lånemarknaden. Här kan du ansöka om lån upp till 600 000 kronor med en löptid som sträcker sig från 1 år upp till hela 18 år. Även här ligger lägsta-räntan på 2,95 procent och betalningsanmärkningar accepteras.

Hos Advisa ligger extra stort fokus på att samla lån, vilket framgår på deras startsida. Att ansöka är enkelt – du behöver bara fylla i formuläret online. Sedan skickar Advisa vidare din förfrågan till sina 35 (!) samarbetspartners och återkommer inom kort.

Varför välja Advisa?

Jämfört med Lendo är Advisa starkare på två faktorer: löptid och antalet samarbetspartners. Advisa jämför lån hos 35 långivare istället för 30, vilket faktiskt kan göra skillnad i de låneerbjudanden du får. Dessutom ligger löptiden för lånet här på 18 år istället för 15 år.

Värt att notera är dock att en längre löptid i längden innebär högre räntekostnader. Att betala tillbaka lånet snabbt är att rekommendera om man vill spara pengar.

Zmarta – jämför mer än bara lån

Vår sista låneförmedlare i denna jämförelse är Zmarta, dock förmedlar denna aktör inte bara lån. Här kan du även jämföra elavtal samt försäkringar för hem och bil. När det gäller privatlån kan du dock ansöka om lån upp till 600 000 kronor med en lägsta ränta på 2,95 procent. Även Zmarta erbjuder en löptid på upp till 18 år och jämför lån hos 34 långivare.

Varför välja Zmarta?

Man kan säga att Zmarta är lite utav en blandning mellan de två låneförmedlarna ovan. Här kan du låna med en ränta från 2,95 procent och med en löptid på upp till 18 år. Även Zmarta jämför lån ifrån många aktörer, men här kan du också jämföra annat inom privatekonomi, vilket såklart är ett plus.

Alexandra

Brinner för allt som har med ekonomi att göra. Lång erfarenhet av att skriva artiklar och blogginlägg gällande ekonomi.
Senast uppdaterad: Jan 27, 2019