Mielenkiintoista faktaa velasta

velka
Lainaa | tammi, 23rd, 2019

6 mielenkiintoista faktaa velasta

Veloista ja lainoista on harvoin mukavaa seuraa ja ne voivat usein jopa täysin tuhota kotitalouden. Velkoja on kuitenkin monella meistä, oli sitten kyse asuntolainasta, osamaksulla tehdystä ostoksesta tai muusta lainasta. Velan ei tarvitse välttämättä olla täysin negatiivinen asia, niin kauan kuin niitä ei ole liikaa ja asia ei mene ulosottoviranomaisille.

Ohessa on 6 mielenkiintoista, mahdollisesti huvittavaa faktaa muiden veloista; omista puhuminen kun ei ole kovin hauskaa.

Tiesitkö nämä seikat veloista?

1. Mies tarjoutui maksamaan maansa velat

Olet ehkä kuullut nimen Carlos Lehder aikaisemmin. Lehder oli kolumbialainen huumediileri, joka ostettuaan oman saaren Bahaman saarten ulkopuolelta, pystyi hallitsemaan huumeiden liikkumista USA:n ja Etelä-Amerikan välillä. Kuten tiedämme, tällä alalla liikkuu paljon rahaa, ja Lehder tarjoutui loppujen lopuksi maksamaan Kolumbian kaikki ulkomaanvelat pienempää tuomioita vastaan. tse Pablo Escobar teki samanlaisen ehdotuksen; hän oli valmis maksamaan 20 miljardia dollaria välttyäkseen luovutetuksi ja tuomituksi tulemisen Yhdysvalloissa. Kolumbia kuitenkin kieltäytyi tarjouksesta.

2. Hylätyt luksusautot lentokentällä

Luksusautot eivät ole epätavallinen näky Dubaissa, ja tarkkaavaiset silmät ovat varmasti huomanneet että poliisiautot ovat hienompaa tekoa. Mutta tiesitkö että Dubain lentokentältä löytyy hylättyjä luksusautoja miljoonien edestä? TK. Syynä tähän on monen asukkaan pikainen poistuminen maasta aikaisemman talouskriisin takia.

3. Maksoi verovelat musiikki levyllä

Amerikkalainen country-laulaja Willie Nelson julkaisi vuonna 1992 ”The IRS Tapes: Who’ll buy my memories” -nimisen albumin. Levyn tarkoitus oli maksaa takaisin hänen amerikkalaiselle verovirastolle velkaa olevat rahat.

4. Yksi velaton vuosi

USA on monen velan maa. Tosiasia on, että maan ainut velaton vuosi oli 1835, kun presidentti Andrew Jackson maksoi pois niin sanotun ”Kansan kirouksen”. Tämä velaton aika kesti kuitenkin vain yhden vuoden, ja velkoja alkoi taas kasaantumaan enemmän ja enemmän. Tänä päivänä USA:lla on velkaa enemmän kuin koskaan.

5. U2 halusi päästä eroon veroista

U2 -yhtyeen keulahahmo Bono puski tosissaan kampanjaa, jonka mukaan ”kolmannen maailman” velat tulisi poistaa kokonaan. Vaikka kampanja oli hyvin vakava, tosiasia on että itse yhtye ”piilotteli” omia rahojaan Alankomaissa, jotta heidän ei tarvinnut maksaa yhtä korkeaa korkoa kuin he olisivat maksaneet Irlannissa. Ei erityisen fiksua käytöstä!

6. Kuuluuko yläkastiin?

Oletko velaton? Onko sinulla 10 dollarin seteli taskussa (vastaa noin 10 euroa)? Siinä tapauksessa olet periaatteessa rikkaampi kuin noin 25% Yhdysvaltojen väestöstä! Tämä voi olla hyvä pitää mielessä jos olet joskus ahdistunut omasta taloudellisesta tilanteesta.