Näin helposti voit laskea asuntolainan korkoa

asuntolaina korko
Lainaa | tammi, 25th, 2019

Moni ei tiedä kuinka helppoa asuntolainan koron madaltaminen oikeastaan on. Pankkien asettamat korkotasot ovat usein aivan liian korkeita ja usein pelkkä kysymys koron laskemisesta voi auttaa. Jos esimerkiksi pystyt laskemaan asuntolainasi korkoa 0,3% säästät yli 600 EUR vuodessa.

Näin hankit halvemman asuntolainan

Pyydä ja saa alennusta

Joskus se on näin yksinkertaista. Suosittelemme soittamaan pankkiin ja kysymään, onko korkoalennusta mahdollista saada jos sinulla ei vielä tätä ole. Sinun ei välttämättä kannata odottaa suuria alennuksia, mutta pelkästään kysyminen voi antaa sinulle pienen alennuksen (mikä voi johtaa suuriin vuosittaisiin säästöihin).

Onko alennuksesi päättynyt?

Alennuksen saaminen asuntolainan korkoon on yleistä, muuta monet unohtavat, että tämä alennus katoaa vuoden jälkeen. Jos et halua maksaa korkeampaa korkoa, suosittelemme, että otat yhteyttä pankkiisi välittömästi. Parempi kysyä liian usein kuin liian harvoin. Näin voit säästää rahaa joka vuosi.

Vertaile pankkien korkoja keskenään

Voit säästää suuria summia korkokustannuksissa vertailemalla pankkien keskiarvokorkoja niiden välillä. Olemalla tietoinen muista koroista voit neuvotella asiasta oman pankkisi kanssa. Miksi maksaisit korkeampaa korkoa omassa pankissa jos voit saada paremman korkotason muualla?

Aika siirtää asuntolainasi?

Ota yhteyttä muihin pankkeihin ja kysy minkä korkotason voit saada jos siirrät asuntolainasi heille (voit myös kysyä muista palveluista). Katso, millaisen tarjouksen voit saada ja vertaa tätä omaan pankkiisi.

Hyödynnä liiton alennusta

Jotkut pankit tarjoavat ammattiliittojen jäsenille alennettuja asuntolainakorkoja. Jos olet mukana ammattiliitossa, ota selvää mitä etuja sinulle on tarjolla.

Mitä naapurisi maksavat korosta?

Netistä löytyy vertailutyökaluja jotka auttavat kuluttajia vertaamaan muiden samalla alueella asuvien asuntolainojen korkotasoja. Voit myös käyttää näitä työkaluja kun neuvottelet asuntolainakorosta oman pankkisi kanssa.

Vertaa maltillisesti

Loppujen lopuksi haluamme muistuttaa, että sinun ei kannata lähettää liian montaa hakemusta eri pankkeihin; luottotarkistus tehdään jokaisen hakemuksen myötä, ja liian usea tarkastus voi vaikuttaa luottotietoihin negatiivisesti. Huonompi luottokelpoisuus voi nimittäin nostaa korkotasoasi ja huonontaa ehtojasi. Tässä muutama vinkki pankkien vertailuun:

Käytä lainanvälittäjää pankkien vertailuun. Kun käytät lainanvälittäjää, tiedoistasi tehdään ainoastaan yksi luottotarkistus, vaikka lainoja verrataankin useiden eri pankkien keskuudessa. Soita pankkiin ja kerro että haluat vain jonkinlaisen ympäripyöreän korkotarjouksen, ja että et halua heidän tekevän luottotarkistusta. Käytä ainoastaan pankkien keskiarvoisia korkoja. Jopa nämä tiedot voivat auttaa sinua pankin kanssa neuvotellessa

Larry Okoth

Päivitetty: tammikuu 25, 2019