Näin säästät rahaa luottokortin avulla

Näin säästät rahaa luottokortin avulla
Luottokortit | huhti, 8th, 2020

Moni mieltää luottokortin maksuvälineeksi, josta joutuu maksamaan paljon ylimääräisiä kuluja ja korkoa. Luottokortin käyttö voi kuitenkin olla myös turvallista, hyödyllistä ja jopa kannattavaa erityisesti silloin, kun luottokorttilaskun maksaa ajallaan ja kortista hyödyntää kaikki sen erikoisominaisuudet.

Oikein käytettynä luottokortti voi olla kätevä tapa säästää rahaa ja kun maksat luottokorttilaskusi eräpäivään mennessä, ei siitä myöskään kerry ylimääräisiä kuluja maksettavaksi. Parhaat rahalliset edut ja hyödyt saat totta kai maksuttomista luottokorteista.

Mutta miten rahan säästäminen ja rahanarvoisten etujen kerääminen luottokortilla onnistuu parhaiten? Luen vinkkimme tästä.

Paras luottokortti juuri sinulle

Kun haluat saada parhaan mahdollisen hyödyn ja säästää rahaa luottokortin avulla, on tärkeää löytää paras luottokortti juuri sinun tarpeisiisi. Suurimman rahallisen edun saa yleensä luottokorteista, jotka keräävät maksutapaetua. Maksutapaetu tarkoittaa, että keräät rahaa kaikista luottokortilla tekemistäsi ostoksista ja mitä enemmän ostat, sitä enemmän saat takaisin. Maksutapaedun avulla voit säästää jopa satoja euroja vuodessa.

Erinomainen esimerkki tästä on S-Etukortti, jolla voit saada jopa 5 % maksutapaetua, kun asioita S-Ryhmän kaupoissa. Toinen vaihtoehto on puolestaan luottokorttiin yhdistetty K-Plussa-kortti, jolla keräät K-Plussa pisteitä. K-Plussa pisteitä kerätään kaikista K-Ryhmän kaupoista ja niillä voi maksaa ostoksia.

Nämä ovat kuitenkin vain muutamia esimerkkejä siitä, miten voit kerätä rahanarvoisia etuja ja bonuksia luottokorttien avulla. Käyttämällä Luottokortit.com vertailua löydät helposti ja maksutta, mikä on sinulle paras luottokortti.

Vertailusivustolta löydät edellä mainittujen luottokorttien lisäksi myös matkaluottokortit ja VIP kortit sekä eri pankkien ja liikkeiden omia luottokortteja. Matkaluottkorttien avulla voit esimerkiksi kerätä lentopisteitä, joita voi käyttää lentomatkojen maksamiseen tai matkustusluokan korottamiseen.

VIP luottokortit ovat puolestaan aivan erilaisia etuja ja elämän luksusta tarjoavia luottokortteja. Yleensä niissä on melko korkea vuosimaksu, mutta tällä hinnalla voi saada muun muassa kattavan matkavakuutuksen, osto- ja tuoteturvan sekä pääsyn lentokenttien loungeihin. Muutaman kympin vuosimaksu maksaminen saattaa siis kokonaisuudessaan säästää rahaa juurikin esimerkiksi vakuutusmaksuista ja muista matkoilla syntyvistä kuluista.

Useilla luottokorteilla parhaat säästöt

Yksi tapa saada paras mahdollinen hyöty luottokorteista on hankkia erilaisia luottokortteja erilaisiin tarpeisiin.

Tällaisessa tilanteessa suosittelemme hankkimaan yhden luottokortin auton tankkaamista varten, yhden arjen ostoksia varten, yhden matkustamista varten ja tarvittaessa vielä rinnakkaiskortin jokaiselle kortille, jotta toinen perheenjäsen voi myös kerätä yhteisiä pisteitä sekä etuja. Suositeltavaa totta kai, että kaikki ostokset tehdään sitten sitten niistä kaupoista ja toimipisteitä, joista kyseisillä luottokorteilla saa bonuksia. Ostosten keskittäminen ja useiden luottokorttien käyttö jakaa kuluja kätevästi usealle kortilla samalla, kun varmistat, että saa varmasti kaikki mahdolliset edut kerättyä talteen.

Tarkista luottokortin kulut ja hinnat

Yhdellä luottokortilla ei kannata tehdä kaikki ostoksia myöskään siksi, että erilaiset luottokortit sopivat erilaisiin kulutustottumuksiin. Lisäksi luottokorteissa on erilaisia ehtoja ja hintoja, jotka vaikuttavat siihen, missä ja milloin niitä kannattaa käyttää.

Esimerkiksi matkaluottokorttia kannattaa käyttää euroalueen ulkopuolella, sillä useat matkaluottokortit antavat sinun tehdä valuuttaostoja ja käteisnostoja maksutta. Kotimaassa niillä ei kuitenkaan kannata maksaa, sillä silloin et saa kerättyä talteen arvokkaita kotimaan bonuspisteitä.

Bonusluottokortteja kannattaa sen sijaan käyttää arjen ostoksiin bonuspisteiden keräämistä varten, mutta ulkomailla niiden käyttö voi tulla kalliiksi. Monet tavalliset luottokortit nimittäin perivät ekstramaksua euroalueen ulkopuolella tehtävistä valuuttaostoista ja käteisnostoista.

Valuuttaostot ja käteisnostomaksut ovat vain niistä kuluista, joihin kannattaa kiinnittää huomiota luottokorttia valitessa. Luottokortin sopivuutta arvioitaessa tarvii suosittelemme kiinnittämään huomiota:

  • Laskutuslisään
  • Vuosimaksuun
  • Käteisnostomaksuun
  • Valuuttamuutosmaksuun

Esimerkiksi monissa tankkausta varten suunnitelluissa luottokorteissa ei ole vuosimaksua, mutta sen sijaan ne saattavat periä korkeita maksuja käteisnostoista. Myös parhaat bonuskortit ovat vuosimaksuttomia, mutta saattavat periä ylimääräistä maksua, jos niillä tehdään ostoksia euroalueen ulkopuolella.

Vuosimaksuttomuus onkin yleensä tärkein asia, joka luottokortista kannattaa tarkistaa. Jos luottokortista peritään vuosimaksua, tarkista, että luottokortin ominaisuudet ja edut ovat riittävät hyvä sekä perustellut vuosimaksua varten. Se, mikä on sinulle tärkeää, tiedät vain sinä itse.

Muita luottokorteista aiheutuvia kuluja voi säädellä paljon omalla kulutuskäyttäytymisellä. Kun muun muassa maksat luottokorttilaskusi ajoissa, ei sinulle kerry luottokortilla tehdyistä ostoksista korkoa. Maksamalla ajoissa ei sinun tarvitse myöskään tehdä laskulle maksullista eräpäivän siirtoa tai hakea maksuvapaata kuukautta, josta yleensä (ironista kyllä) peritään lisämaksu.

Kaiken kaikkiaan luottokortti tai useampi voi olla kätevä lisäapu arkeen. Keskittämällä ostoksesi ja suunnittelemalla taloutesi luottokorttien mukaan pysyt helposti perillä rahallisesta tilanteestasi samalla, kun keräät kaikki mahdolliset edut ja säästät selvää rahaa.

Larry Okoth

Päivitetty: huhtikuu 08, 2020