Cookies & GDPR

Läs gärna vår säkerhetspolicy innan du jämför din ekonomi hos oss.

GDPR

Från och med den 25 maj 2018 gäller EU:s nya allmänna dataskyddsförordning GDPR. Enligt den är We Optimize LTD skyldiga att informera dig som besökare om:

  • Varför vi samlar och behandlar dina uppgifter.
  • Vilka typer av personuppgifter vi samlar in.
  • Hur länge dessa personuppgifter kommer att lagras.
  • Att du har rätt att när som helst begära tillgång till de uppgifter vi lagrat.
  • Att du när som helst kan begära att dessa uppgifter ska raderas.
  • Att du alltid har rätt att klaga till Datainspektionen om du är missnöjd.

Cookies

Econello.com är en hemsida som använder sig av cookies. Detta är filer som lagras i din webbläsare och som ”kommer ihåg dig”. Med hjälp av cookies kan vi förbättra både innehållet och användarvänligheten på vår sajt, eftersom vi helt enkelt kan se hur våra besökare använder Econello.com.

Självklart kan du välja att stänga av cookies om du inte vill att dessa filer ska lagras. Detta gör du via inställningarna i din webbläsare.

Google Analytics

För att kunna optimera användarvänligheten och navigeringen på Econello.com analyserar vi våra besökares beteenden via verktyget Google Analytics som erbjuds av Google Inc.

Detta verktyg tillåter oss att se:

  • Hur många sidvisningar varje sida har.
  • Hur länge våra besökare stannar på sajten samt på vilka sidor de stannar.
  • Vilken enhet, operativsystem och webbläsare du använder.
  • I vilket land du befinner dig.
  • Vilket kön du har samt hur gammal du är (detta för att se vilken målgrupp vårt innehåll intresserar).

All denna information tillåter oss att utvärdera Econello.com och göra förbättringar som ger dig som besökare en bättre helhetsupplevelse. Vi kan även se om du har gjort ett återbesök på sajten.

Det är endast We Optimize LTD (företaget som äger Econello.com) som får tillgång till den information analysen ger. Dessa data kommer automatiskt att raderas efter max 24 månader.

Din identitet är fortfarande anonym. Inga personliga uppgifter, så som e-postadress, namn eller personnummer, lagras i denna analys.

Om du inte vill att ditt besök på vår sajt ska registreras rekommenderar vi att du installerar pluginet Google Analytics Opt-out. När detta plugin är optimerat kommer ingen information att skickas till Google Analytics för analys.

Läs mer om Googles egna sekretesspolicy här: Googles sekretesspolicy

Google reCAPTCHA

För att minska risken för spam använder vi oss av Google reCAPTCHA i samband med våra kontaktformulär. Denna tjänst särskiljer om formuläret fylls i av en robot eller en människa.

I samband med frågan skickas IP-adressen till Google, men denna kommer ej att slås samman med övriga data som finns hos Google. Informationen används enbart för att utvärdera besökarnas användning av tjänsten.

Personliga uppgifter

Om du väljer att lämna in din e-postadress till oss, antingen genom att lämna en kommentar eller anmäla dig för vårt nyhetsbrev, kommer denna information ej att skickas vidare till en tredje part.

Att anmäla sig till nyhetsbrevet är frivilligt, likaså att lämna en kommentar.

Din e-postadress kommer att lagras enbart hos oss. Du har rätt att kräva att denna information ska tas bort.

Rättigheter för egna personuppgifter

Du kan när som helst begära att få veta vilka personuppgifter Econello.com eventuellt har lagrat. Dessa uppgifter kommer du på begäran att få ta del av skriftligen.

Du har även rätt att begära att dessa uppgifter raderas omgående, utan att behöva ange några skäl.

Vill du veta mer rekommenderar vi att du kontaktar oss på: [email protected]

  • Varför vi samlar och behandlar dina uppgifter.
  • Vilka typer av personuppgifter vi samlar in.
  • Hur länge dessa personuppgifter kommer att lagras.
  • Att du har rätt att när som helst begära tillgång till de uppgifter vi lagrat.
  • Att du när som helst kan begära att dessa uppgifter ska raderas.
  • Att du alltid har rätt att klaga till Datainspektionen om du är missnöjd.

Affiliate cookies

We Optimize LTD, som äger och driver jämförelsetjänsten Econello.com är kopplad till internationella affiliate-nätverk där vi tjänar vår provision. Affiliate-nätverket fungerar som en brygga mellan annonsörer (företag) och publishers (hemsidor som marknadsför företagens tjänster).

De affiliate-nätverk Econello.com är anslutna till är:

  • Adrecord
  • Adservice
  • Adtraction

På Econello.com publiceras och marknadsförs tjänster ifrån annonsörerna. När du jämför ekonomiska tjänster hos oss kommer du att skickas vidare till företagets hemsida, där du tecknar avtalet. Detta sker via en affiliate-länk.

Efter att du klickat dig vidare till företaget via Econello.com kommer en cookie att sparas i din webbläsare. Detta för att affiliate-nätverket enklare ska kunna behandla betalningarna mellan annonsör och publisher.

Dessa cookies lagrar inga personliga uppgifter och kommer att behandlas inom 60 dagar. Du kan när som helst förbjuda cookies via inställningarna i din webbläsare.

Se sekretesspolicy för samtliga affiliate-nätverk:

På Econello.com publiceras och marknadsförs tjänster ifrån annonsörerna. När du jämför ekonomiska tjänster hos oss kommer du att skickas vidare till företagets hemsida, där du tecknar avtalet. Detta sker via en affiliate-länk.

Efter att du klickat dig vidare till företaget via Econello.com kommer en cookie att sparas i din webbläsare. Detta för att affiliate-nätverket enklare ska kunna behandla betalningarna mellan annonsör och publisher.

Dessa cookies lagrar inga personliga uppgifter och kommer att behandlas inom 60 dagar. Du kan när som helst förbjuda cookies via inställningarna i din webbläsare.

Se sekretesspolicy för samtliga affiliate-nätverk:

Adtraction Marketing AB

Org.nummer: 556722-5064

Humlegårdsgatan 14, 114 46 Stockholm

https://adtraction.com/sv/privacy

Adrecord AB

Org.nummer: 556799-5989

Fabriksgatan 54 A, 702 23 Örebro

https://www.adrecord.com/sv/terms-and-conditions#cookies

Adservice AS

Org.nummer: DK-30545532

Rosenkrantzgade 23, DK-8000 Aarhus C

https://www.adservice.com/privacy/