Så hittar du billig mobil – 5 enkla tips

billig mobil
Mobil & bredband | mar, 3rd, 2018

Allt fler konsumenter är ute efter en billig mobil. Priserna på mobiltelefoner stiger allt mer och med i samband med att nya modeller lanseras. Detta är dock inte särskilt konstigt med tanke på att allt fler avancerade funktioner läggs till. Våra mobiltelefoner fungerar idag mer som datorer än som telefoner.

Idag kan vi använda vår mobil för att föra över pengar, betala räkningar, låna pengar, investera pengar och mycket mer. Men hur gör man då om man vill hitta en bra, men ändå relativt billig mobil? Nedan ska vi ge dig våra bästa tips på hur du kan hitta en billig mobil som ändå håller måttet!

Skippa den nyaste modellen

Först och främst är det viktigt att du kommer fram till vilket behov du faktiskt har. Behöver du verkligen den senaste mobilen med de modernaste finesserna eller räcker det med en av de äldre modellerna?

Vi förstår att många gärna vill ha den nyaste mobiltelefonen, men det många glömmer bort är att äldre modeller många gånger räcker gott och väl. Bara modellen ifrån förra året kan passa minst lika bra för dina behov och därmed kan du hitta en billig mobil.

Hitta billig mobil genom att jämföra

Om du är sugen på att köpa en ny, billig mobil är det viktigt att du jämför priser. Faktum är att samma mobiltelefon kan vara hundralappar dyrare hos en återförsäljare än hos en annan, trots att modellen är densamma. Så se till att jämföra noggrant för att hitta en billig mobil.

Det finns många sajter idag som erbjuder jämförelser av produkter, som till exempel Prisjakt. Här ser du snabbt och enkelt vilket företag som erbjuder det billigaste alternativet. Kom dock ihåg att läsa företagets recensioner innan du slår till.

Underskatta inte begagnade mobiler

Känner du att du faktiskt inte behöver en helt ny mobiltelefon kan du med fördel klicka dig in på köp-och-sälj-sajter, som till exempel Blocket. Detta är en guldgruva för dig som vill hitta en billig mobil.

Här kan du faktiskt hitta nästan helt nya mobiltelefoner till ett lägre pris och därmed spara tusenlappar. Och kom ihåg – begagnat kan vara minst lika bra som nytt!

Kan bli billigare med kontantkort

I vissa fall kan du komma billigare undan om du köper en olåst, billig mobil och använder ett kontantkort istället för abonnemang. På så sätt väljer du själv hur mycket du vill tanka mobilen med. Därmed kan du anpassa dina mobilkostnader enkelt och smidigt.

Om du till exempel befinner dig utomlands någon månad varje vinter eller sommar och endast surfar och ringer via wi-fi, så behöver du inte fylla på mobilens kontantkort.

Billig mobil med abonnemang

Om kontantkort inte är något för dig har du två alternativ: antingen köper du en mobiltelefon tillsammans med ett mobilabonnemang som du betalar månadsvis eller så köper du en olåst mobil och ett abonnemang separat. Vilket alternativ som är billigast är svårt att säga, men oftast brukar det vara billigare att köpa mobilen olåst.

Samtidigt kan kostnaden bli mindre kännbar om du betalar både mobil och abonnemang månad för månad. Då slipper du lägga ut en klumpsumma, men samtidigt måste du betala av mobilen i mellan 1 – 2 år.

Håll din mobil i ett gott skick

Om du äntligen hittat en billig mobil rekommenderar vi att du försöker hålla din mobil i ett så gott skick som möjligt. Detta kommer göra att den håller längre, vilket också kommer spara dig pengar eftersom du inte kommer behöva byta ut din mobil regelbundet.

Använd bra skal och andra skydd för att hålla mobilen hel och fräsch. Detta kan även öka värdet på mobilen om du skulle vilka sälja den någon gång i framtiden.

Marcello

Stort intresse för daytrading och andra lönsamma investeringsformer. Skriver gärna intressanta artiklar om olika former av sparande.
Senast uppdaterad: Dec 01, 2018