Spara pengar när du shoppar

Sparande | feb, 25th, 2022

Det har inte så stor betydelse vad det är man ska handla, utan att man kan spara pengar. Tidigare var det ganska vanligt att man samlade rabattkuponger från olika flygblad, tidningar eller annat. Dessa började sedan gå över till rabattkuponger på nätet.

De stora möjligheterna till att finna olika rabatter är såklart fortfarande möjligt, men idag är det mer vanligt med rabattkoder. Man kan med andra ord säga att det blir allt smidigare att söka efter rabatter och sedan använda dem i olika nätbutiker. Användningen av rabattkoder är kanske inte lika självklar för vissa människor, men det kan vara ett mycket enkelt sätt att spara pengar.

Ibland blir vi tilldelade olika rabattkoder från nätbutiker som vi är återkommande kund hos och dessa bör man såklart spara på. En del anser inte att det är lönt för den lilla summan de handlar för, men faktum är ju faktiskt att i längden kan man spara en hel del pengar. Många bäckar små.

Rabattkoder kan man få tag i på flera sätt, bland annat via specifika sajter där det samlas olika rabattkoder som för tillfället är gällande i olika nätbutiker. Du kan söka efter specifik butik eller kategori för att hitta det du söker och om du gör det till en vana att alltid söka efter rabattkoder innan du slutför en shoppingrunda på nätet, så kan du spara mycket pengar.

Lite växer snabbt till stort

En kul grej för att du snabbt ska se hur du kan spara pengar om du använder dig av rabattkoder, är att lägga undan det belopp som den utnyttjade rabatten motsvarar. Så om du nyss utnyttjat en rabattkod som såg till att du fick 150 kr rabatt på din order, så lägg undan 150 kr, och fortsätt på det viset varje gång du utnyttjar en rabattkod. Så kommer du snabbt se hur högen växer.

Hur förmånliga rabattkoderna är kan variera beroende på vilken butik det gäller och vilken tid på året. Men om du regelbundet shoppar på internet så kommer du snabbt att komma upp i större summor. Pengar som du kan använda till något annat. Därför kan det bli ännu
roligare om du verkligen lägger undan de pengar som du har sparat.

Det går ju att finna flera olika rabattkoder på olika sidor på nätet. På sociala medier är en av de mest populära, till exempel om man följer en idrottare, känd bloggare eller annan större profil som brukar dela med sig av rabattkoder i specifika butiker. Dock tar det längre tid att söka upp rabattkoder på sociala medier, jämfört med om man besöker en sajt som är ansluten till ett stort antal nätbutiker.

Kommer alltid med speciella villkor

Mer eller mindre alla rabattkoder kommer med någon form av villkor, som kan handla om hur länge koden är giltig eller att man ska handla för en viss summa för att kunna utnyttja rabatten. Även om alla rabattkoder blir granskade innan de publiceras, så kan det hända att en rabattkod ligger kvar för länge på sajten. Så försäkra dig alltid om att rabattkoden är giltig.

Besök rabatterat.se regelbundet så ska du se hur många bra priser du kommer få för olika produkter och tjänster. Ibland kanske du inte direkt sparar pengar, utan det kan tillkomma en specifik produkt till något du köper. Kanske ett par hörlurar med bättre ljud till din nya mobiltelefon.

Det är väldigt enkelt att använda dessa rabattkoder i nätbutikerna. Du kopierar bara koden och klistrar sedan in i korrekt ruta eller på korrekt rad i den nätbutik du shoppar. När du går vidare till kassan, så ska rabatten dras av. I merparten nätbutiker syns avdraget klart och tydligt innan det är dags för att betala. På så vis vet du med säkerhet att allt har blivit rätt.

Marcello Rongione

Stort intresse för daytrading och andra lönsamma investeringsformer. Skriver gärna intressanta artiklar om olika former av sparande.
Senast uppdaterad: Feb 25, 2022