Vilken är den säkraste och bästa bilbarnstolen?

bästa bilbarnstolen
Bil & MC | mar, 7th, 2018

Många familjer är ute efter den bästa bilbarnstolen till sin bil. Samtliga föräldrar håller nog med om att en säker bilbarnstol är ett måste, då barnens säkerhet alltid kommer i första hand. Just därför är det viktigt att man hittar den bästa bilbarnstolen som fått högst betyg när det gäller säkerhet.

Dock är djungeln av bilbarnstolar enorm och det finns mängder med olika modeller att välja emellan. Så vad ska man välja och vilken är den bästa bilbarnstolen just nu? Se vad experterna säger i vår guide nedan.

Då ska bilbarnstol användas

Innan vi börjar jakten på den bästa bilbarnstolen ska vi titta närmare på när en bilbarnstol bör användas. Enligt lag måste alla barn som är upp till 135 cm långa använda antingen bilbarnstol eller bälteskudde tillsammans med säkerhetsbältet när de färdas i en bil.

Då barn växer olika snabbt kan det dock vara svårt att veta när man inte längre behöver följa dessa säkerhetsregler. Man ger då riktlinjen att alla barn bör använda bilbarnstol eller bälteskudde tills dess att de nått 4 års ålder. Om du vill läsa mer om barn i bil kan du göra det hos Trafikverket.

Detta är den bästa bilbarnstolen

Nedan ska vi ge dig den bästa bilbarnstolen inom fyra olika kategorier: babyskydd, bilbarnstol samt bälteskudde.

Bästa babyskyddet

Cybex Aton 5 och Maxi-Cosis Pebble Plus har båda fått högsta betyg i flera tester. På en betygsskala mellan 1 – 100 så har båda babyskydden fått hela 79 i betyg. Nedan följer en liten mer ingående förklaring av de båda babyskydden.

  • Cybex Aton 5. Detta är ett allsidigt och okomplicerat babyskydd som är enkelt att montera och använda. Tyget, som dessutom är smutståligt, är av hög kvalitet och babyskyddet har en något med upprättsittande ställning som kan passa mer aktiva bebisar. Skyddet har en smal passform, vilket har stor påverkan på säkerheten. Pris: 1 000 - 2 000 kronor.
  • Maxi Cosi Pebble Plus. Detta enkla babyskydd innehåller många funktioner som kan göra bilfärden smidigare. Det som gör att Maxi Cosi Pebble Plus sticker ut ifrån mängden, förutom dess säkerhet, är dess fenomenala sele. Selen håller sig öppen hela tiden tack vare dess smarta förstärkningar, vilket innebär att du slipper hänga bort irriterande selremmar när du placerar barnet i skyddet. Pris: 2 000 – 2 800 kronor.

Bästa bilbarnstolen

Den bästa bilbarnstolen just nu är Besafe iZi Kid X2. Denna modell har nämligen utsetts till den bästa bilbarnstolen i flera olika säkerhetstester. Du monterar Besafe iZi Kid X2 enkelt i din bil och den meddelar dig, både med hjälp av visuella indikationer och ljud, när stolen är korrekt placerad.

Utöver detta är bilbarnstolen dessutom utrustad med flera trevliga funktioner när det gäller komfort samt ett unikt sidokollisionsskydd som skyddar ditt barn vid en olycka. Detta är helt enkelt en av marknadens bästa bilbarnstolar. Pris: 5 000 – 8 000 kronor.

Bästa bälteskudden

Britax Kidfix SL SICT är den bälteskudde som fått allra högsta betyg när det gäller säkerhet. Detta är en mycket lätt bälteskudde, vilket gör den enkel att flytta mellan olika bilar, och den är även busenkel att montera, något som de flesta föräldrar förmodligen uppskattar.

Britax Kidfix SL SICT är dessutom utrustad med ett flyttbart sidokrocksskydd samt ett justerbart huvudskydd för bästa komfort. Detta är den bästa bilbarnstolen för den som behöver en bälteskudde. Pris: 1 500 – 2 000 kronor.

Se till att skyddet är korrekt monterat

Oavsett om du hittat den bästa bilbarnstolen kommer detta inte spela någon roll om skyddet inte är korrekt monterat. Faktum är att de allra flesta olyckor beror på att man helt enkelt inte monterat skyddet enligt instruktionerna.

I vissa fall kan det vara krångligt att montera skydden, vilket kan leda till att man helt enkelt inte orkar kontrollera att allt stämmer innan man sätter sig bakom ratten.

Vi rekommenderar att du alltid kontrollerar en gång extra att allt sitter på sin plats. Detta är trots allt viktigare än att komma i tid till vad det nu än kan vara, inte sant?

Hitta bästa bilbarnstolen – men jämför först

Vi hoppas att vi har hjälpt dig att hitta den bästa bilbarnstolen, men innan du klickar på köp-knappen rekommenderar vi dock att du jämför priser först. Som du säkert noterat i inlägget ovan kan priserna skilja sig flera hundralappar när det gäller bilbarnstolar.

Så gör lite research innan du slår till. Vi garanterar att du kan spara mängder med pengar på detta vis samtidigt som du får det bästa tänkbara skyddet till ditt barn. Och du, du har väl en bra bilförsäkring?

Alexandra

Brinner för allt som har med ekonomi att göra. Lång erfarenhet av att skriva artiklar och blogginlägg gällande ekonomi.
Senast uppdaterad: Dec 01, 2018