Äntligen kan du streama serier på resan

streama serier
Nyheter | apr, 1st, 2018

Har du någon gång velat streama serier utomlands, men mötts av en text som säger att programmet endast är tillgängligt i nordiska länder? Då är du knappast ensam. Alla de som prenumererar på ett film- eller TV-abonnemang har förmodligen stött på detta problem någon gång.

Nu är dessa problem ett minne blott. Från och med den 1 april 2018 kan du nämligen streama serier kostnadsfritt i hela EU, vilket ökar värdet på dessa TV-abonnemang avsevärt.

Streama serier gratis i hela EU

Det var inte längesen roamingavgifterna i EU slopades, något som fick många mobilanvändare att jubla. Det allra största problemet när man reser är trots allt att inte kunna använda sitt mobilabonnemang som vanligt. Man är alltid beroende av ett trådlöst nätverk, men extra krångligt har det varit för de som vill fortsätta streama serier under resan.

EU-kommissionen har alltid haft som mål att invånarna ska kunna streama serier via TV-abonnemang i hela EU (och även andra prenumerationstjänster, för till exempel musik och e-böcker) och nu är detta äntligen möjligt. Dessutom är det helt kostnadsfritt.

Endast för resenärer, ej för bosatta

Möjligheten att kunna streama serier och film utomlands är endast tillgänglig under en kortare period. Detta eftersom tjänsten trots allt är anpassad för de som är på resande fot och inte de som bosatt sig permanent i ett annat EU-land.

Exakt under hur länge du kan streama serier som vanligt i utlandet framgår ännu inte, men förmodligen rör det sig om allt ifrån några veckor upp till några månader.

Perfekt för barnfamiljer och sportintresserade

Att kunna streama serier och film utomlands är extra förmånligt för dig som reser med barn, som till exempel vill se barnprogram på svenska, eller för dig som är sportintresserad. Många TV-abonnemang, som till exempel C More erbjuder nämligen en hel del sport, som nu kan ses även om du befinner dig mitt ute på en grekisk ö (så länge du har internetuppkoppling såklart).

C More visar dessutom både allsvenskan och fotbolls-VM, så denna nya streamingmöjlighet kunde inte komma mer lägligt. Nu behöver du inte missa sommarens matcher, trots att du befinner dig utomlands!

Hitta rätt TV-abonnemang

Nu när du kan streama serier gratis i hela EU ökar såklart värdet på ett TV-abonnemang. Faktum är att många ofta väljer att prenumerera på en streamingtjänst istället för att ha ”vanlig” TV. Detta är ju kanske inte så konstigt med tanke på att du faktiskt kan ta med dig dina favoritfilmer och serier vart som helst via din dator.

Här på Econello.com kan du snabbt och enkelt jämföra olika TV-abonnemang för att hitta ett alternativ som passar just dig och din plånbok.

Alexandra

Brinner för allt som har med ekonomi att göra. Lång erfarenhet av att skriva artiklar och blogginlägg gällande ekonomi.
Senast uppdaterad: Nov 29, 2018