10 saker du inte visste om Netflix – intressant fakta

Netflix
10 intressant fakta | apr, 20th, 2018

Netflix är en streamingtjänst, eller ett TV abonnemang som man också kallar det, vars popularitet verkligen skjutit i höjden under de senaste åren. Faktum är att detta kan vara den mest populära streamingtjänsten i vår tid och inte bara i Sverige, utan i hela världen!

De allra flesta har någon gång hört talas om eller tittat på Netflix (det är ju trots allt ett väldigt smidigt och framförallt prisvärt TV abonnemang). Men det finns faktiskt saker som de flesta förmodligen inte visste om denna otroligt framgångsrika tjänst.

1. Prenumerera via postorder?

Här i Norden kan du endast se film och serier online, direkt på din dator, mobil eller surfplatta. Men i vissa länder kan du faktiskt prenumerera på Netflix via postorder!

Detta innebär helt enkelt att du får hem filmer på posten som du sedan skickar tillbaka när du tittat färdigt. Smidigt eller charmigt, vad tycker du?

2. Så många tackar nej till onlinestreaming

Visste du att det är hela 5,5 miljoner amerikaner som fortsätter att hyra film via postorder? Det finns med andra ord ganska många som som uppskattar denna möjlighet, trots att den må vara lite ”old school”.

3. Det enda landet som inte har Netflix

Netflix finns tillgängligt i princip överallt i hela Europa, förutom i ett land – Ukraina. Varför inte Ukraina har denna streamingtjänst finns det tyvärr inga svar på. De kanske helt enkelt har bättre saker för sig än att streama film och serier.

4. 81 miljoner prenumeranter

Att Netflix är en populär tjänst råder det inga tvivel om, men visste du att det är hela 81 miljoner människor som valt att prenumerera? Vad månadskostnaden ligger på varierar lite ifrån land till land, men du kan ju bara föreställa dig hur mycket företaget tjänar varje månad.

5. Flest användare i USA

Det verkar som att amerikanerna är extra glada i denna streamingtjänst. Detta eftersom majoriteten av Netflix-prenumeranterna är bosatta i USA, närmare bestämt 58 procent. Övriga 42 procent är bosatta runt om i resten av världen.

6. Så många timmar spenderar vi på Netflix

Förra året tittade samtliga prenumeranter på över 42 miljarder timmar av film och serier. Detta innebär att vi i genomsnitt streamar omkring 100 miljoner timmar – varje dag.

7. En film om dagen

Varje användare tittar på Netflix ungefär 1,8 timmar varje dag. Detta motsvarar ungefär en film eller 2 – 3 serieavsnitt.

8. Vill komma åt amerikanernas utbud

Även kanadensarna uppskattar dessa trevliga och prisvärda streamingmöjligheter. Men eftersom de tycker att deras eget utbud av film och serier är lite väl litet, så har ungefär 29 procent av Kanadas invånare ändrat sina kontoinställningar för att komma åt det amerikanska utbudet. Detta är nämligen hela sex gånger större!

9. Otroligt kraftfulla servrar

Film och serier består av data och förra året streamades över 329 miljarder GB ut ifrån tjänstens servrar. Föreställ dig vilken styrka dessa servrar har för att klara av detta!

10. Så mycket kostar en seriesäsong

Att köpa in serier i sitt utbud är knappast billigt. Faktum är att streamingtjänsten betalade hela 100 miljoner dollar – bara för två säsonger av serien ”House of cards”. Det är dyrt att erbjuda ett film- och serieutbud i toppklass!

Teckna TV abonnemang enkelt

Netflix är en favorit hos oss på Econello.com och det är ju knappast konstigt. Vi tycker att privatekonomi ska vara enkelt och eftersom TV och bredband trots allt är en stor del av mångas hushållsutgifter idag, så är det inte mer än rätt att vi samlar de bästa och mest populära operatörerna och företagen åt dig här hos oss.

Glöm inte att du kan höra av dig till oss om du har frågor, funderingar eller bara lite allmän feedback!

Alexandra

Brinner för allt som har med ekonomi att göra. Lång erfarenhet av att skriva artiklar och blogginlägg gällande ekonomi.
Senast uppdaterad: Nov 29, 2018