4 ekonomiböcker du måste läsa

ekonomiböcker
Privatekonomi | jun, 10th, 2018

I detta inlägg kommer vi att ge dig fyra tips på populära och hjälpsamma ekonomiböcker som kan hjälpa dig att skapa en bättre ekonomi – eller till och med göra dig rik. Om du inte gillar att läsa finns de flesta av dessa ekonomiböcker även i ljudboksformat.

Vill du nå din första miljon? Kanske är din dröm att bli pensionär innan 40? Eller vill du bara skapa en bättre privatekonomi? Med rätt kunskap kan du få dina drömmar att gå i uppfyllelse och denna kunskap kan du hitta i ekonomiböcker.

1. ”Vägen till din första miljon – alla kan bygga en pengamaskin” av Tobias Schildfat

Detta är en av Sveriges mest kända ekonomiböcker. Detta är nämligen en av de mest kända böckerna inom denna ekonomiböckerkategori.Idén bakom denna omtalade bok är helt enkelt att alla kan skapa en framgångsrik privatekonomi genom att bygga en pengamaskin.

I boken hittar du bland annat exempel och uppgifter som kan vara din nyckel till ett ekonomiskt oberoende. Inga kunskaper inom ämnet behövs för att ta till sig informationen, utan det enda du behöver är tålamod och såklart - ett brinnande intresse.

Tobias Schildfat, författaren bakom en av Sveriges mest populära ekonomiböcker, arbetar idag som civilekonom med inriktning på marknadsföring och började bygga sin egen pengamaskin redan som tonåring. Med andra ord kan du räkna med att han har koll på läget.

Boken kostar cirka 50 kr och finns att köpa hos både Bokus och Adlibris.

2. ”Hjärnkoll på pengarna – få råd med dina drömmar” av Elin Helanderekonomiböcker

Vad är det egentligen som hindrar oss ifrån att spara mer pengar än vi konsumerar? Vår hjärna förstås. Det är vår hjärna som ofta är ”boven” när det kommer till att ta dåliga ekonomiska beslut.

I den här boken, som också är en av Sveriges mest lästa ekonomiböcker, förklarar författaren och sparpsykologen Elin Helander hur vår hjärna fungerar. Hon går bland annat in på varför vi spenderar som vi gör och hur du kan ändra ditt ekonomiska beteende på ett effektivt sätt.

Genom att använda olika strategier som nämns i boken kan du snart sluta upp med ditt slösande och istället satsa på sparandet. Och kom ihåg - sparandet är grunden för en stabil och framförallt framgångsrik privatekonomi.

För cirka 190 kr blir boken din och även denna bok går att hitta hos Bokus.

3. ”#Aktiedrottning – Den enkla vägen till att få pengarna att växa (medan du sover)” av Isabella Löwengrip & Pingis Hadenius

Syftet bakom denna bok är att hjälpa fler kvinnor att våga ta steget ut i aktievärlden. Löwengrip och Hadenius vill helt enkelt öka kvinnornas ekonomiska självförtroende när det kommer till aktier och investeringar, eftersom detta kan vara ett effektivt sätt att få pengarna att växa.

I boken finner du en enkel, grundläggande kurs i hur investeringar fungerar i praktiken tillsammans med hjälpsamma råd och inspiration till varför du ska börja med aktier redan idag.

Detta är helt enkelt den perfekta boken för dig som vill investera, men som inte riktigt vet hur det går till. Kanske något att ge bort till en vän eller familjemedlem som är intresserade av aktier?

Löwengrip och Hadenius bok kostar 49 kr och finns att köpa hos Bokus och Adlibris.

4. ”Krisboken – nyckeln till att leva trots urusel ekonomi” av Vanja Perssonekonomiböcker

Har du svårt att få din ekonomi att gå ihop? Kanske har du en lägre inkomst och flera skulder att betala tillbaka? Vet du inte hur du ska få allt att gå ihop? Ja, då är detta en av bokhandelns ekonomiböcker som kan passa dig.

Denna bok bjuder på värdefulla råd till dig som i dagsläget har en skakig ekonomi. Persson utgår ifrån att läsaren inte har möjlighet att lägga undan pengar för sparande varje månad, utan ger istället tips på hur du kan överleva en skakig ekonomi – utan att behöva drunkna i stress.

Detta är med andra ord ingen bok som hjälper dig att bli rik, utan snarare en livlina som hjälper dig att ta dig igenom ekonomiska kriser. Ibland är allt man behöver en hjälpande hand, eller hur?

Krisboken kostar cirka 180 kr och du hittar den hos Adlibris och Bokus.

Alexandra

Brinner för allt som har med ekonomi att göra. Lång erfarenhet av att skriva artiklar och blogginlägg gällande ekonomi.
Senast uppdaterad: Nov 07, 2018