Investera utanför börsen?

investera
Aktier & Fonder | aug, 28th, 2018

Är du sugen på att investera, men inte intresserad av börsen? Då finns det en hel del alternativa investeringar du bör titta närmare på. Att investera utanför börsen blir allt mer populärt och allt fler möjligheter dyker upp.

Vanliga investeringar och investeringar utanför börsen är lika varandra på flera sätt. Du använder dina egna pengar för att tjäna mer pengar, dock kan uppläggen och marknadsplatserna skilja sig en del.

Nedan ska vi titta närmare på olika typer av alternativa investeringar. Kanske hittar du något som intresserar dig.

Investera i p2p-lån

Att investera i lån har snabbt blivit en intressant och enkel investeringsform. Detta kallas för peer to peer (person till person) och P2p-verksamhet blir allt mer populär idag. Det är helt enkelt en lönsam investeringsform som allt fler intresserar sig av.

Genom peer to peer-utlåning investerar du dina egna pengar som sedan lånas ut till andra privatpersoner. Lendify är en aktör som sysslar med just detta. De fungerar som en mellanhand mellan låntagare och investerare.

Väljer du att investera hos Lendify får du månatliga utbetalningar av räntan, vilket ger dig ett stabilt kassaflöde. Du kan dessutom sprida risken genom att investera i minst 40 olika lån samtidigt (om du investerar minst 10 000 kronor).

Crowdfunding

Har du hört talas om crowdfunding tidigare? Denna form av investering blir allt mer populär. Crowdfunding innebär att privatpersoner investerar pengar i ett projekt, till exempel bostadsbygge, och tjänar avkastning på denna investering.

Investeringar i fastigheter har länge varit en spännande marknad och det är inte så konstigt med tanke på hur lönsamt det trots allt är. Fastigheter kommer alltid att behövas, och framförallt byggas, vilket gör det till en relativt stabil marknad jämför med många andra investeringsformer.

Investera hos Tessin

Bolaget Tessin erbjuder crowdfunding för den som är intresserad av investeringar i just fastigheter. Här kan du själv välja vilka projekt du vill investera i, vilket såklart är en stor fördel. Kanske har du stenkoll på bostadsmarknaden och vet vad som fungerar bäst?

Hos Tessin kan du dessutom se hur höga riskerna är för samtliga projekt. Därmed kan du själv välja om du vill ta en högre risk och tjäna mer (då en hög risk alltid ger bättre avkastning) eller om du vill investera med en låg risk och känna dig extra trygg.

Avkastningen hos Tessin har sedan bolagets start legat på minst 8 procent, vilket är mycket fördelaktigt med tanke på dagens ränteläge.

Investera i på onoterade bolag

En intressant möjlighet för den investeringssugne är att undersöka onoterade bolag. Detta är kan du göra hos bolaget Pepins, som verkligen slagit igenom med denna innovativa marknadsplats.

Hos Pepins kan du som privatperson välja att investera dina egna pengar i företag som ännu inte är börsnoterade. Även detta är en form av crowdfunding och syftet för de onoterade företagen är helt enkelt att nå ut till landet, utan att behöva hamna på börsen.

En annan fördel med detta koncept är att du kan köpa hur många aktier du vill, då det inte tillkommer några avgifter för till exempel courtage.

Många företag har lyckats expandera sin verksamhet tack vare Pepins och även om marknadsplatsen på många sätt liknar de vanliga börserna, så är det ett lite roligare sätt att investera på.

Lär dig mer om investeringar hos Finanso.se.

Marcello

Stort intresse för daytrading och andra lönsamma investeringsformer. Skriver gärna intressanta artiklar om olika former av sparande.
Senast uppdaterad: Nov 04, 2018