12 tips för en passiv inkomst

passiv inkomst
Tjäna pengar | nov, 11th, 2018

Om du har en passiv inkomst kommer pengarna att fortsätta rulla in, även efter du utfört jobbet. Genom att tjäna en passiv inkomst kan man tjäna pengar dygnet runt, året om, och möjligheten att tjäna pengar medan man sover är något som många strävar efter.

Så hur skapar man egentligen en passiv inkomst? Nedan ska vi ge dig 12 hjälpsamma tips på hur du kan skapa en passiv inkomst snabbt och enkelt.

1. Starta eget företag – som kan arbeta åt dig

Att starta eget kan låta som en jobbig och tidskrävande process, vilket det i princip alltid är till en början. Men startar du rätt sorts företag kan du enkelt skapa en passiv inkomst i längden.

Satsa på affiliate marketing via en hemsida, slipp hålla ordning på ett lager och låt hemsidan dra in pengar dygnet runt.

2. Automatisera verksamheten

Om du redan driver ett företag som i dagsläget är mycket beroende av din tid bör du fundera på hur du kan automatisera processer. Genom att göra detta kan du tjäna en passiv inkomst, utan att förlora trafik eller kunder.

Det kan till exempel handla om att skapa en sektion för vanliga frågor och svar på hemsidan eller att lägga om arbetsuppgifter för att skapa mer tid utan att förlora inkomst.

3. Se över dina betalningsmodeller

Genom att lägga om gamla betalningsmodeller eller hitta nya kan du enkelt öka din passiva inkomst. Kanske kan du spara tid på att införa abonnemang som dras automatiskt istället för att ta betalt per timme?

Om du ofta jobbar med andra företag kanske du istället kan ta betalt i aktier för att sedan tjäna en passiv inkomst i samband med företagets vinst längre fram?

4. Förmedla jobb till andra

Har du fullt upp på jobbet kan det vara svårt att ta på sig mer kunder även om man skulle vilja det. Utnyttja detta tillfälle och förmedla jobbet vidare – mot provision. Ett utmärkt sätt att tjäna en passiv inkomst samtidigt som man inte behöver säga nej till kunder.

5. Själv din kunskap online

Har du stora kunskaper inom ett visst område? Kanske är du expert inom SEO eller Google Adwords? Sälj din kunskap online genom att skapa webbkurser som kunderna får köpa! Eller varför inte skapa ett abonnemang om du har tid att skapa fler kurser? En utmärkt passiv inkomst där du kan dela med dig av din värdefulla kunskap!

6. Passiv inkomst med investeringar

Att investera är ett säkert kort för den som är ute efter att tjäna en passiv inkomst. Det spelar ingen roll om du vill investera i aktier, i kryptovalutor, i peer to peer-lån eller i fastigheter – alla bör investera.

Detta är ett enkelt sätt att låta pengarna arbeta för dig och om du har kunskaper inom investeringar kan du få din ekonomi att blomstra!

7. Tjäna pengar på annonser

Att skapa sökmotoroptimerade hemsidor inom specifika områden kan vara ett utmärkt sätt att tjäna extra pengar när du sover. Om din hemsida får mycket trafik kan du tjäna en hel del pengar på annonser.

Även YouTube kan vara en bra kanal för den som vill tjäna pengar på annonser, men då bör man vara ganska engagerad i att skapa bra innehåll.

8. Sälj dina fotografier

Om du har ett stort intresse för att fotografera kan du med fördel lägga upp dina bilder i en bildbank. Här kan du få betalt per nedladdning, vilket kan resultera i en extra inkomst om många gillar dina bilder.

9. Investera i solceller

Genom att installera solceller i din bostad kan du spara en hel del pengar. Dessutom kan du få bidrag för att installera solceller, eftersom du slår ett slag för miljön. Även detta kan skapa en passiv inkomst i det långa loppet.

10. Dropshipping

Om du inte vill starta en webbshop via affiliate nätverk, men ändå vill sälja egna varor och skapa en passiv inkomst kan dropshipping vara ett alternativ.

Här fungerar du endast som en mellanhand mellan kund och tillverkare och när kunden lägger beställningen skickar du helt enkelt en faktura till tillverkaren som i sin tur tar hand om produktion och leverans.

11. Satsa på uthyrning

Har du tomma lokaler på helger och kvällar? Hyr ut dem till andra företag och få en passiv inkomst. Samma sak gäller maskiner som kan göra stor nytta hos andra företag. Se över möjligheterna med uthyrning – här finns mycket pengar att tjäna.

12. Hyr ut fastigheter

Detta är främst ett tips för dig med ett större kapital. Genom att köpa fastigheter och hyra ut dem kan du tjäna en riktigt bra passiv inkomst. Visst innebär det ett visst ansvar att vara hyresvärd, men det kan verkligen vara värt det i slutändan.

Dessutom stiger bostaden i värde under tiden och du kan förmodligen gå med vinst även vid försäljning.