Så blev Carina kvitt sina skulder – en gång för alla

samla lån
Privatekonomi | dec, 3rd, 2018

När Carina, 28, plötsligt blev av med sitt jobb på banken blev situationen snabbt svår. Eftersom hon inte heller hade någon inkomstförsäkring räckte ersättningen ifrån A-kassan inte till och därför blev snabba lån och krediter en snabb lösning på problemen.

”Jag ville inte att någon skulle få reda på hur dåligt ställt jag faktiskt hade det. Jag hade ingen buffert, mina bostadskostnader var höga och jag kunde inte lägga pengar på sånt som mina vänner hade råd med. Därför blev snabblån en tillfällig lösning.”, säger Carina.

En snabb, men dyr lösning

Snabblån kan vara en lösning på ett snabbt ekonomiskt problem – under förutsättning att man har en stabil inkomst. I Carinas fall ledde dessa dyra krediter henne djupare ner i skuldträsket.

”Det är enkelt att ansöka om snabblån och krediter. Därför är det lätt att blunda för de höga räntorna.”, säger hon. ”Jag kunde följa med mina vänner på utekvällar och shoppingrundor, men mina skulder byggdes på för varje dag som gick. Jag försökte såklart hitta ett jobb, men det är inte alltid så lätt som man tror”.

Carina hittade till slut ett jobb, men skulderna hade redan vuxit sig stora. De åt upp störa delar av Carinas lön varje månad. Därför valde hon att vända sig till Svea Ekonomi, en långivare som arbetar aktivt för att förbättra kundernas ekonomiska situationer.

Sänkte månadskostnaderna med tusenlappar

Carina valde att samla sina lån hos Svea Ekonomi och på det sättet sänka sina månadskostnader. Att samla lån innebär att den skuldsatte löser sina mindre skulder med ett nytt, billigare lån.

På så sätt blir man av med de dyrare skulderna en gång för alla samtidigt som man endast behöver betala av ett större lån med en lägre ränta. Äntligen kunde Carina börja bygga upp sin ekonomi på nytt.

”Jag kunde inte vara med nöjd än med den service jag fick hos Svea Ekonomi. De hjälpte mig igenom hela processen och gav mig det stöd jag behövde. Nu kan jag börja bygga upp min ekonomi på ett stabilt sätt och jag får dessutom pengar över till sparande varje månad.”, säger Carina.

Samla lån hos Svea Ekonomi

Carina ordnade upp sina skulder med hjälp av ett samlingslån hos Svea Ekonomi, men denna lösning behöver inte enbart vara ett alternativ för den i kris. Att samla lån är ett utmärkt sätt att få mer pengar över varje månad plus en stabilare ekonomi.

Om du har dyra smålån eller krediter rekommenderar vi på Econello.com att du ser över möjligheten att samla dessa med ett nytt lån. På så sätt kan du sänka dina månadskostnader och få pengar över till det som är viktigare, till exempel ett sparande.

Räntan hos Svea Ekonomi sätts individuellt med hjälp av kreditunderlag ifrån UC och i dagsläget ligger räntan mellan 6,9 – 25,95 procent.

Villkor för att samla lån

Om du vill samla lån hos Svea Ekonomi måste du uppfylla följande krav:

  • Du måste vara minst 20 år gammal.
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige de senaste tre åren.
  • Du måste tjäna minst 120 000 kr/år.

Betalningsanmärkningar är inte ett hinder för den som vill samla lån. Kontakta Svea Ekonomi om du har ytterligare frågor om din ansökan.

Samla lån med medsökande?

Om du behöver låna mer än 200 000 kronor eller om din kreditvärdighet inte är den bästa kan du ansöka om ett samlingslån tillsammans med en medsökande. En medsökande kan till exempel vara en partner eller en familjemedlem.

Genom att ansöka tillsammans ökar dina chanser att beviljas ett lån och du kan dessutom få en lägre ränta än om du skulle ansökt på egen hand. Dock måste din medsökande tjäna minst 90 000 kronor per år.

Alexandra

Brinner för allt som har med ekonomi att göra. Lång erfarenhet av att skriva artiklar och blogginlägg gällande ekonomi.
Senast uppdaterad: Dec 03, 2018