Så hittar du det bästa lånet

hitta bästa lånet
Lån | sep, 24th, 2020

Så hittar du det bästa lånet

De flesta av oss ser det idag som en självklarhet att jämföra konkurrenterna innan vi exempelvis handlar kläder eller elektronik på nätet. Men när det kommer till lån litar alltför många fortfarande blint på att det är den egna banken som kommer lösa det mest fördelaktiga lånet åt en.  

I själva verket är att det dock många gånger betydligt bättre att låna genom andra låneinstitut än storbankerna. Via nätet är det dessutom enkelt att jämföra alternativen.

Vad ska du låna till?

Det är klokt att ta tänka efter både en och två gånger innan ett lån tas. Vilken typ av lån du bör ta avgör också vilken långivare som är mest lämplig att vända sig till. Handlar det om en köksrenovering eller lån till en resa är ett privatlån utan säkerhet det vanligaste alternativet, medan ett bolån ger bättre villkor inför ett bostadsköp. Ska du köpa en ny bil finns det även långivare som har särskilda lån för det ändamålet.

Att låna pengar kommer ofrånkomligen alltid med en räntekostnad, så en annan viktig aspekt att fundera kring är hur mycket du egentligen behöver låna och hur lång återbetalningsperiod du bör sätta på lånet. Att ha en allt för lång återbetalningsperiod och samtidigt betala så lite som möjligt kommer göra att lånet i slutändan blir onödigt dyrt. Samtidigt är det sällan en hållbar lösning att pressa din vardagsekonomi allt för hårt för att kunna betala av lånet så snabbt som möjligt.

När du väl funderat på vilken typ av lån du ska ta och hur mycket du behöver låna, så återstår att välja långivare. Räntan och andra villkor kan skilja sig markant mellan olika långivare, så att ta en stund att jämföra alternativen är mycket väl investerad tid. Eftersom det också görs en individuell bedömning när du ansöker om ett lån kan det vara klokt att låta samma låneansökan gå igenom flera olika långivare och sedan välja den som ger dig den lägsta räntan.

Jämför räntor och villkor

Just dina individuella ekonomiska förutsättningar, din kreditvärdighet, kan både ge fina möjligheter till lågräntelån eller sätta käppar i hjulet för dina planer. Det beror helt enkelt på din inkomst, dina tidigare lån och annan privatekonomisk historia. Att ha en betalningsanmärkning är exempelvis något som gör det svårt att få lån hos många, men inte alla, långivare.

Det bästa lånet för dig beror helt enkelt på såväl individuella faktorer som långivares grundvillkor. På Lånlågränta.se är det enkelt att jämföra långivare utifrån dina förutsättningar. Välj bara hur mycket du vill låna, din ålder och om du har betalningsanmärkningar, så anpassar jämförelsetjänsten sökresultaten. Du hittar banker, långivare och låneinstitut och väljer fritt bland de allra bästa alternativen för dig.

Behöver du mer information om olika typer av lån, eller har andra frågor och ekonomiska termer eller villkor, så hittar du även en mängd värdefulla guider på hemsidan. Att vara påläst är en bra grund att stå på inför ett lån, men det betyder inte att det behöver vara svårt att jämföra långivare!

Marcello Rongione

Stort intresse för daytrading och andra lönsamma investeringsformer. Skriver gärna intressanta artiklar om olika former av sparande.
Senast uppdaterad: September 24, 2020