Här är 10 affärsidéer för dig som vill starta eget

affärsidéer
Tips & guider | Tjäna pengar | mar, 29th, 2018

Många vill starta eget, men att hitta bra affärsidéer är inte alltid enkelt. Att starta eget kan för många låta skrämmande, och självklart kan det också vara det på sätt och vis, men samtidigt kan det vara en otrolig befrielse. Du kan till och med starta ett företag som du kan driva vart du än befinner dig i världen.

I detta inlägg ska vi på Econello.com dela med oss av 10 snabba affärsidéer som passar utmärkt för år 2018. Kanske kan dessa tips inspirera dig och ta dig ett steg närmare dina drömmar?

1. Barnpassning på restaurangen

Något som säkert de flesta noterat när de besökt en restaurang är föräldrar som kämpat med att njuta av maten samtidigt som de har försökt hålla sina barn nöjda och glada. Varför inte låta föräldrarna få äta sin mat i lugn och ro medan barnen kan leka fritt tillsammans med en barnvakt?

Det kommer inte dröja länge innan detta koncept dyker upp, så var ute i god tid. Här finns intressanta affärsidéer att utforska.

2. Fokusera på hälsa och sjukvård

En av de största tillväxtmarknaderna under 2018 är hälso- och sjukvårdsmarknaden så affärsidéer inom detta område kan verkligen gå hem. Det kan vara allt ifrån nya hälsoprodukter till redskap inom sport eller psykisk ohälsa. Leta fram lite inspiration och fundera över vad som saknas.

3. Bli en konsult med det lilla extra

Jobb inom konsultation finns alltid, det gäller bara att hitta en bransch som passar just dig. Vad är du duktig på? Träning? Kost? SEO? Skrivande? Vad det än kan vara så kan du bli en konsult, så länge du har kunskap och passion.

Du kommer garanterat ha konkurrenter, men försök att komma på ett sätt att sticka ut ifrån mängden. Varför ska kunden välja dig och inte en annan konsult? Utveckla dina affärsidéer och skapa framgång!

4. Hälsosamma vägkrogar

Hur många gångar har du åkt förbi en hälsosam vägkrog när du är på resande fot? Ofta är det onyttiga snabbmatskedjor som ligger längs vägarna, men detta beror kanske inte bara på att alla vill ha flottiga hamburgare, utan kanske på att det helt enkelt inte finns några hälsosammare alternativ.

Därför kan det vara smart att utforska affärsidéer gällande alternativ till vanliga vägkrogar. Vi lovar dig att du kommer locka till dig en hel del kunder, särskilt med tanke på det hälsomedvetna samhälle vi lever i.

5. Affärsidéer för minskat matsvinn

Mängder med mat slängs varje dag, mat som varken är gammal eller dålig. Per person slängs ungefär 74 kilo mat varje år, vilket är omkring 650 miljoner kilo totalt! Många företag och restauranger gör sitt bästa för att ta vara på detta ofattbara matsvinn, men det behövs garanterat fler aktörer inom detta område. Kanske kan detta inspirera till lyckade affärsidéer?

6. Digitala annonser går om TV-annonser

TV-reklam har under lång tid varit det främsta sättet att göra marknadsföra sig på, men under 2017 gick faktiskt de digitala annonserna om annonseringen på TV. Då köptes nämligen annonser för över 200 miljarder dollar över hela världen! Kanske kan försäljning av digital reklam kan ligga till grunden för spännande affärsidéer?

7. Bli en influencer

Har du ett stort intresse för sociala medier, så som YouTube eller Instagram? Kanske tycker du om att resa, fota och berätta för dina följare om ditt liv och dina intressen?

Då kan en karriär som influencer vara något att satsa på. Här bygger du helt enkelt upp ett företag runt dig själv, där du till exempel kan tjäna på reklam eller försäljning. Ha dock färdiga affärsidéer som kan få just din digitala profil att utmärka sig.

8. Skapa designmöjligheter för kunden

Efterfrågan på att kunna designa sina egna produkter ökar allt mer. Numera vill kunden själv bestämma form, färg och innehåll. Utnyttja detta behov och starta ett varumärke som tillåter kunden att själv utforma sin egen produkt eller tjänst. Allt fler sådana lösningar kommer att dyka upp, så sätt igång med dina affärsidéer direkt!

9. Förhöj upplevelsen i den fysiska butiken

I och med att e-handel blir allt mer populärt kan det vara hög tid för affärsidéer som uppgraderar upplevelsen i den fysiska butiken. Kom på ett sätt att ”belöna” de kunder som faktiskt valt att besöka butiken istället för att handla på nätet. Vad ska få dem att vilja köpa och att vilja komma tillbaka?

10. Affärsidéer som minskar företagets utsläpp

Att vara miljövänlig blir allt mer aktuellt i Sverige. Inte nog med detta, Sverige har nu även fått sin första klimatlagstiftning där ett av målen är att Sverige ska vara ett land fritt ifrån växthusgaser vid år 2045. För att nå detta mål måsta många bolag vara med och hjälpa till.

Kanske kan ditt företag hjälpa dem med detta? Upptäck lönsamma affärsidéer som samtidigt bidrar till en grönare framtid!

Har du råd att starta eget?

Att hitta nya affärsidéer och starta eget företag kräver oftast ett kapital, särskilt om du behöver köpa in produkter, hyra en lokal eller anställa personal. Om du har ett sparkapital att ta av är detta såklart att föredra, men det finns även andra möjligheter. Först rekommenderar vi att du inte säger upp dig ifrån ditt heltidsjobb direkt. Visst, det kommer vara kämpigt i början, men det är alltid bra att ha en trygghet.

Tack vare din anställning kan du även ansöka om ett privatlån som kan hjälpa dig i början av startup-processen. Låna dock inte för mycket på en gång, det är bättre att låna lite mindre och sedan ansöka om ett företagslån längre fram när företaget kommit igång. Oftast måste företaget nämligen omsätta runt 1 miljon kronor varje år för att du ska beviljas ett företagslån.

Alexandra

Brinner för allt som har med ekonomi att göra. Lång erfarenhet av att skriva artiklar och blogginlägg gällande ekonomi.
Senast uppdaterad: Nov 29, 2018