Var miljövänlig och teckna en grön (!) försäkring

miljövänlig
Försäkringar | Miljötänk | okt, 25th, 2017

Visste du att du numera kan välja en grön försäkring när du till exempel är ute efter ett bra skydd till din bil? Detta är såklart något som vi på Econello.com är mycket glada över eftersom vi förespråkar miljövänliga lösningar och företag. Allt fler gröna alternativ dyker upp i vårt samhälle, vilket är en vinst på många sätt. Nu gäller det bara att öka medvetenheten om varför ett miljövänligt alternativ är så mycket bättre.

Nedan ska vi titta närmare på det försäkringsbolag som erbjuder gröna försäkringar och vad som skiljer dessa alternativ ifrån vanliga försäkringar.

WaterCircles – det gröna försäkringsbolaget

Det företag som vi vill ge lite extra plats i rampljuset i denna artikel är WaterCircles. Detta försäkringsbolag förespråkar miljövänliga alternativ, samtidigt som de själva lever som de lär genom att bedriva en grön verksamhet. Detta gör de på flera olika sätt. Låt oss titta på några av dem.

  • WaterCircles förespråkar en pappersfri miljö. All kontakt sker via mail och de uppmuntrar även sina kunder att betala med autogiro om möjligheten finns. Betalning med e-faktura kommer också snart att vara ett alternativ.
  • Elen som används i den dagliga verksamheten är miljömärkt.
  • Den elektronik som används, som till exempel datorer, är miljömärkt och även energisnål.
  • Stor del av den inredning som finns i WaterCircles kontor är begagnad, likaså de datorer som används.

Teckna en grön försäkring till din bil eller bostad

WaterCircles erbjuder i dagsläget tre miljömärkta försäkringar: bilförsäkring, villaförsäkring och fritidshusförsäkring. Detta innebär helt enkelt att dessa försäkringar är mindre skadliga för miljön än andra försäkringar. Anledningen till varför inte fler miljövänliga försäkringar erbjuds hos WaterCircles, som till exempel båtförsäkring eller liknande, beror helt enkelt på att det ännu inte är möjligt.

Hur som helst, låt oss titta närmare på hur en miljövänlig försäkring skiljer sig ifrån en vanlig försäkring. Nedan har vi sammanställt några enkla punkter.

Så fungerar en miljömärkt försäkring

  • En försäkring som är märkt med Bra Miljöval har uppfyllt flera hårda miljökrav och har även kontrollerats av Naturskyddsföreningen.
  • Om en skada skulle uppstå på din bil eller bostad som är försäkrad med en miljömärkt försäkring, så kommer huset eller bilen att repareras med miljöanpassade metoder. Det kan till exempel vara så att din bil får lämnas in på en miljövänlig verkstad eller att du får en miljöbil under tiden din bil är på reparation.
  • En grön försäkring bidrar bland annat till mindre utsläpp av farliga gifter i miljön, ett rikare djur- och växtliv och en effektivare resursanvändning.

Välj en grön försäkring och gör skillnad

Econello.com uppskattar det arbete som WaterCircles gör och hoppas att allt fler företag ska hänga på miljötänket. I hoppas även på att allt fler försäkringar ska gå att göra miljövänliga i framtiden, men just nu är vi bara glada om någon av våra besökare inser hur viktigt det är med ett aktivt miljöarbete.

Så gör miljön en tjänst och teckna en grön försäkring redan idag. Och du, när du ändå håller på, varför inte byta till grön el också? Jämför gröna elavtal enkelt hos oss.

Alexandra

Brinner för allt som har med ekonomi att göra. Lång erfarenhet av att skriva artiklar och blogginlägg gällande ekonomi.
Senast uppdaterad: Dec 04, 2018